Riemer (Mike) Veldkamp

Mike, voor intimi Riemer, is geboren als schipperskind op 30 januari 1955 te Rotterdam. Vanaf 1969 is Mike al actief in de muziekscène. Dat wil zeggen dat hij sindsdien al druk bezig was met het organiseren van Discofeesten in bijvoorbeeld buurthuizen wijkcentra en cafe’s in de stad Groningen.

Samen met zijn helaas veel te vroeg overleden kameraad, die ik namens Mike toch graag wil noemen en die nog steeds node gemist wordt, Harrie Niemeijer, bouwde hij eind jaren 60 al drive in discotheken om daarmee op pad te kunnen gaan.

Mp3 en Cd’s waren er toen nog niet, dus moest van alle spaargeld en de opbrengsten van het inzamelen van oud papier de benodigde singeltjes en Lp’s  gekocht worden. Naarmate de tijd vorderde en Mike steeds meer ervaring op deed als Dj, wilde hij zijn carrière verbreden en begon in 1971 zijn echte Dj periode in diverse discotheken in de stad Groningen.

Na vele omzwervingen als Dj deed hij in 1974 auditie, bij Nico Traijkofsky (eigenaar van Discotheek Skopje te Harkstede). Daar werd hij aangenomen als Dj en draaide hij ieder vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond.

In die zelfde periode was Mike ook Freelance Dj voor Veronica’s Drive in Show tijdens de actie “Veronica moet blijven” dit puur ter ondersteuning en om leden te werven voor een status van omroep Veronica aan de vaste wal.

Na Skopje was hij actief als Dj en Vj in het Wapen van Hellum te Hellum, The Corner in Scheemda, Nightfever te Winschoten, tot aan het moment dat klanten, welke verzoekjes bij hem aanvroegen  hem aan begonnen te spreken met opa.

Dat was de druppel voor Mike en beëindigde hij hiermee zijn Carrière als Dj in de Discotheek ook mede gezien het leeftijdsverschil van de klant en Mike als Dj. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en heeft Mike de draad weer opgepakt en is vervolgens nog 8 jaar presentator geweest in Preston Palace te Almelo.

Heden ten dage zet hij zich samen met collega Dj, Geert Strabbing  in voor het goede doel en heeft hij samen met Geert een Stichting in het leven geroepen genaamd “Stichting Skopje Harkstede” een stichting die evenementen organiseert in welke vorm dan ook  t.b.v. het goede doel. Één van de voortvloeisels van bovenstaande, mede natuurlijk door die verdraaide en vervelende Corona perikelen is het programma “Skopje’s Flashback Party” bij Radio Aa en Hunze te Annen ontstaan.

Geert Strabbing

Mijn naam is Geert Strabbing en kom uit Zuidbroek, waar ik in 1957 ook ter wereld kwam bij moeder in de bedstee.

Plaatjes draaien zat er al vroeg in. Rond mijn 13e had ik al samen met een vriend de garage omgetoverd tot disco, waar we met een 10 platenspeler en een ouwe radio de hitjes draaiden voor de jeugd uit de buurt. Van mijn 16e tot mijn 21e heb ik in enkele discotheken in de 70 er jaren als DJ gedraaid o.a  Skopje Harkstede.

Later , mede door mijn werk als zelfstandig assurantie adviseur heb ik sporadisch nog wat gedaan als DJ. In 2015, nadat ik mijn zaak had verkocht en wat minder ben gaan werken, kwam ik in aanraking met oud Skopje DJ Mike Veldkamp die mijn benaderde om een Skopje Harkstede reünie op te zetten, ben ik er weer in gerold.

Na deze geslaagde reünie kroop het bloed waar het niet gaan kan en wilde we graag dingen organiseren en hebben we de Skopje 70’s, 80’s & 90’s Drive Show opgericht. Regelmatig treden we op voor de oudere jongeren, die graag wat jeugdsentiment wil ondergaan en organiseren we regelmatig met St Skopje Harkstede ook muziekevenementen, waar we ook bands bij betrekken.

In het dagelijks leven ben ik nog steeds part time assurantieadviseur bij Huis Verzekeringen & Hypotheken in Zuidbroek. Verder ben ik actief binnen v.v. ZNC o.a.  als sponsorwerver, stadionomroeper .

Skopje’s Flashback Party

Skopje’s Flashback Party is een programma welke iedere woensdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur wordt uitgezonden. Een programma speciaal voor de liefhebbers van pop/disco/rock en blues muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

Een programma waar de discogangers van die tijd aan het woord komen en laten we hen anekdotes vertellen over hun belevenissen welke in die roemruchte disco periode zijn voorgevallen.  Uiteraard inherent hieraan laten we muziek horen uit die periode.

Ieder uitzending worden er een tweetal jaren belicht, bijvoorbeeld het eerste uur een jaar uit de 70er jaren en het tweede uur uit de 80er jaren.

Tevens worden er nieuwsflitsen uit die periode vermeld waarbij je ongetwijfeld leuke flashbacks zult ervaren.

Kortom Skopje’s Flashback Party is een varia programma voor iedereen die hun jeugdjaren in de jaren 70, 80 en 90 bewust hebben meegemaakt. Skopje’s Flashback Party is een programma die je absoluut niet mag missen. Presentatie: Geert Strabbing en Mike Veldkamp

Skopje’s Flashback Party (woensdag van 16.00 – 18.00 uur)